8 Ağustos 2010 Pazar

İlk izlenim: Forma farklı, Gerisi aynı…

Fenerbahçe ilk resmi sınavında Şampiyonlar Ligi ön elemesinde Young Boys ile oynadı. Geçen sezondaki travmanın ardından beklentiler bu yıl için daha da yükseldi. Yapılan ve yapıl(a)mayan transferler,gidenler ve gidemeyenler,istenenler ve verilenlerle bir matematik probleminden farksızdı ilk 90 dakika öncesinde Fenerbahçe. Hafta içindeki yeni formaların tanıtımı olmasa belki de kuru kuruya bir maç olacaktı bu izleyenler için. O yeni formalardan Fenerbahçe güneşi adı verilen mavi formayla çıktı sahaya Fenerbahçe. Real Madrid’in geçtiğimiz sezonlarda yaptığı alternatif formaya benziyordu uzaktan bakıldığında. Bakmak için daha yakına gelindiğinde ise formadaki güneş ürünün albenisini arttırmaya yetiyor da artıyordu bile.
Maça ev sahipleri hızlı başladı. Zaten formda olan İsviçreliler belli ki işi ilk maçta bitirme derdindelerdi. O arada Emre ile Fenerbahçe golü buldu. Galatasaraylıların her derbi sonrası “bir kere geldiniz o da gol oldu”sunu İsviçreliler de diyebilirdi. Onlar da 20-21 kere geldiler ve golü buldular. Sonra da bu cümlelerden bir kere daha oldu. Yoktan varedilen bir pozisyonda 2-1’i yakaladı Fener,sonra Young Boys gençliğinin de enerjisiyle son dakikalara kadar bir hayli geldi ve penaltıdan 2-2’yi buldu. Arada Kazım kırmızı kart gördü bir de. Zaten o dakikalarda direkler ve Volkan olmasa maç çoktan kopardı,biz de kanalı değiştirirdik.
50 dakikaya yakın 10 kişi oynayan Fenerbahçe rakibine verebileceği her pozisyonu verdi. Sağdan geldiler,soldan geldiler,şut çektiler,karambol yarattılar,vs. Şans diye bir şey varsa o gece yanımızdaydı. Skor aldatıcı olmamalı bu takımın çok eksiği var. Yıllardır bir forvet sıkıntısı çekiyoruz. Defans eskisi gibi güven vermiyor. As kadroya alternatif düşünülen oyuncular ya top oynamayı unutmuşlar,yada top oynamak istemiyorlar. Disiplin sorunu çeken ve takımına da sorun çektiren Kazım gene aynı. Stoch geçen sezondan tek farklı isim,gerçekten de farkını ortaya koyan sadece o. Birkaç sezon önce beğenilmeyen Volkan bu takımın en iyisi. Ciddi anlamda ilerleyen maçlarda sıkıntı yaşamaması için acilen bir forvet,bir defans ve bir ortasahaya ihtiyacı var Fener’in.
90 dakika sonunda gördük ki sadece formalar değişmiş,geri kalan her şey aynı…

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder