9 Ağustos 2010 Pazartesi

Çanlar kimin için çalıyor?

Geride kalan sezondan,son 3 maça girilirken eldeki hedeflere doludizgin gidip de sene sonunda “ellerim bomboş,yüreğimde bir sızı” mırıldanarak tatile çıkmaktan falan hiç bahsetmeye niyetim yok. Hem hatırlanıp da yeniden yaşanmasın hem de şu sıcakta parmaklarım aşırı terlemesin,zira hava sıcaklığı 30’un üzerinde seyrediyor. Onun yerine sıcaklara dikkat edin diye sosyal bir mesaj vereyim

Ligi 2. sırada bitirince doğal olarak “tükkan”ın da erken açılması lazım geldi. Avrupa arenasına temmuz sıcağında çıkacaktı Fenerbahçe. Tabi o zamana kadar işler yoluna girmediği için sıcak çok sıcak sıcak daha da sıcak oluyordu. Netice itibariyle yola Aykut Kocaman ile devam edilme kararı alındı. Ama taraftar karar alınmasından çok inatla forvet alınmasını bekler durur. Nobre’den beridir forvette sıkıntı yaşandığı gerçeği orada öylece dururken henüz bir “ekşın” olmaması taraftarı çileden çıkardı. Çileden çıkan taraftar da tribünden çıktı. Önemli gruplar birer birer “hadi eyvallah” deyip süresiz izne çıktılar. Yönetim de sonunda bu sıcaklarda sessizliğini bozdu ve taraftarlarını düşünerek “fener alarm sistemleri”ni piyasaya sundu. Malum havalar sıcak,kapı baca açık yatarız eve hırsız falan girer. Bir de Stoch ve Caner Erkin alındı o arada.

Abidik gubidik hazırlık maçlarında 3er 5er yiyerek ilk ciddi sınav olan Young Boys maçına gelen Fenerbahçe’de forvetsizlik bir yana dursun savunma ve orta saha da sıkıntı yaratmaya başladı. Forvet gol atamıyor,ortasaha top yapamıyor,defans adam tutamıyor,kaleci de gol yiyor. Bu kadar tersliğin içinde yeni formalar peynir ekmek gibi satmaya devam etti. Herkes formaların çok yakıştığı konusunda hem fikir ama o formayı asıl giyecek adamlar henüz piyasada yok. İnatla şampiyonlar ligi bileti ve forvet beklerken yönetim yine yapacağını yaptı ve sıcaklarda içimize su serpti. Hem de fenersu. Daha önce ürettiği rakının yanına suyu da üreterek “ulan madem takıma efkarlanıp içiyorsunuz,bari içerken de kazandırın” demeye getirdi. Rakı bardaklarını da bekliyoruz artık.

Lig başlamak üzere ama hala eksikler giderilmedi. Yine kahırbahçe olma yolunda ilerliyoruz.

Resmi site resmi “yalanlama” sitesi olmaktan başka bir işe yaramıyor. Basında çıkan haberlere inanmamamızı söyleyip duruyorlar. Zaten artık kimseye inancımız da kalmadı ya neyse.

Oyuncular için veya hoca için inatla “karakteri düzgün adam gibi adam” yorumları yapılıyor,taktiksel hatalar görülmüyor. Biz evlenecek adam bakmıyoruz çıkıp adam gibi top oynasınlar.

Formalar bu senenin en iyileri ama forma reklamları kafam kadar. Formanın üzerindeki kanarya ve güneş simgelerini kapatıyor resmen.

Şirketleşme alanında büyük yol aldık ama spor kulübümüyüz anonim şirket miyiz bilelim. Ona göre çıkıp şampiyonluk vaad etmesinler,”imkb 100 endeksinde en çok kazandıranlardan olacağız” desinler.

Şimdi önümüzde PAOK ile oynayacağımız iki önemli eleme maçı ve uzuncana bir lig var. Ya bu takım için eksikler giderilip lige başlansın yada Fenerium ilaç sektörüne de el atıp bize sakinleştirici,uyuşturucu gibi ilaçlar üretsin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder